Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دلیل تهاجمی بودن پروسه آمنیوسنتز، یک درصد احتمال سقط جنین وجود دارد یا حتی برای نمونه‌گیری از پرزهای جفت این خطر به ۳ درصد افزایش می‌یابد! در حالی که در ریسک غربالگری یک به ۲۵۰ احتمال خطر وجود داشته اما خطر "آمنیوسنتز" یک به ۱۰۰ است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر مریم مشهدی، متخصص طب ایرانی در برنامه "انارستان" درباره مراقبت‌های دوران بارداری اظهار کرد: مدت بارداری معمولاً 40 هفته است و برای خانم‌هایی که تمایل به زایمان طبیعی داشته و مشکل خاصی ندارند با مراقبت‌های ویژه که به‌صورت روزانه انجام می‌گیرد می‌تواند تا 42 هفته هم ادامه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشهدی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مراقبت‌های روتین که در کشور ما برای هر بارداری انجام می‌شود بحث "غربالگریهای" متوالی، غربالگری اول و دوم است که این تستها علاوه بر تشخیص احتمال ناهنجاری در جنین، دوران شیرین بارداری را همراه با استرس می‌کند؛ غربالگری اول در سن 11 تا 13 هفته بارداری صورت می‌گیرد و خودش از دو قسمت تشکیل می‌شود، یک آزمایش خونی که یکسری فاکتورهای خون مادر اندازه‌گیری می‌شود و سن مادر در نظر گرفته می‌شود و دوم سونوگرافی که اصطلاحاً به آن NT گفته می‌شود که از برآورد نتیجه آزمایش، سونوگرافی NT و سن مادر، به خانواده گفته می‌شود که شما با چه احتمالی ریسک برای بیماریها را در جنین دارید.

وی افزود: در این آزمایش سه بیماری تریزومی 13، تریزومی 18 و تریزومی 21 بررسی می‌شوند که از بین آنها تریزومی 18 و 13 امکان حیات ندارند یا اینکه در بدو تولد از بین می‌رود اما تریزومی 21 معمولاً زنده مانده و حتی یک سری توانمندی‌ها کسب کرده و به لحاظ احساسی، قوی هست همچنین یکسری مهارت‌ها از جمله ورزش و موسیقی می‌تواند کسب کند بنابراین در غربالگری اول تنها ریسک ابتلا به این سه سندروم ارزیابی می‌شود.

دکتر مشهدی تصریح کرد: در واقع اینطور نیست که غربالگری بحث درمانی داشته باشد،  بسیاری از خانم‌ها مراجعه می‌کنند و بیان می‌دارند که غربالگری را به این دلیل انجام می‌دهند که اگر جنین ناهنجاری دارد، آن را پیش از تولد درمان کنند اما زمانی که پروسه غربالگری ادامه‌دار میشود مثلا در غربالگری دوم با نمونه‌گیری از مایع آمنیوتیک و پرزهای جفتی،  اگر ناهنجاری در جنین تشخیص داده شود، نهایتاً اجازه سقط به لحاظ قانونی و نه شرعی داده می‌شود.

این متخصص طب سنتی متذکر شد: متاسفانه افراد با ریسک بالا و متوسط به غربالگری دوم ارجاع داده می‌شوند و اجازه سقط، زمانی داده شده که هنوز روح انسانی در جنین دمیده نشده باشد و اگر به خانواده اجازه سقط قانونی هم داده شود الزاماً نباید جنین را سقط کنند.

وی تصریح کرد: عقل حکم می‌کند که تمام اقدامات لازم برای کاهش خطر در دوران بارداری را انجام دهیم اما در جاهایی هم، دوره بارداری به جای تبدیل شدن به آرام‌ترین دوران زندگی یک خانم،  تبدیل به یکی از پراسترس‌ترین دوران زندگی او می‌شود.

این متخصص طب سنتی اظهار کرد: در جامعه ما تمام خانم‌های باردار غربالگری اول را انجام می‌دهند و تمام خانم‌های بالای 35 سال آمنیوسنتز را هم انجام داده و جنین را به لحاظ ژنتیکی مورد بررسی قرار می‌دهند؛ این در حالی است که در کشورهای اروپایی و آمریکایی 30 تا 35 درصد از خانم‌های باردار که در مرحله ریسک بالا قرار دارند، غربالگری برایشان انجام می‌شود؛ در واقع این غربالگری برای افرادی با سن بالا یا افرادی با سابقه ژنتیکی خاص در خانواده‌ها انجام می‌شود.

وی گفت: بعد از غربالگری اول فرض بر این قرار می‌گیرد که بچه سالم است و های‌ریسک گزارش نمی‌شود اما وقتی برای غربالگری مرحله دوم ارجاع داده می‌شود با توجه به زمانی که میگذرد، مادر متحمل استرس زیادی می‌شود؛ در این حالت نه تنها به لحاظ مالی بلکه به لحاظ روانی نیز فشار زیادی بر خانواده وارد می‌‌شود.

مشهدی افزود: غربالگری دوم در هفته 14 تا 17 صورت می‌گیرد که از دو قسمت، یکی آزمایش خون و دوم سونوگرافی که اصطلاحاً به آن "آنومالی اسکن" گفته می‌شود، تشکیل می‌شود؛ خانم‌ها اگر غربالگری اول را انجام نداده‌ باشند، می‌توانند آنومالی اسکن و آزمایش خون مربوط به غربالگری دوم را انجام دهند اما نکته مهم اینجاست که بعد از غربالگری دوم هم یک ریسک مجدد برای مادر در نظر گرفته می‌شود که در این آزمایش حالت ریسک بالا یک به 250 و ریسک متوسط از یک به 250 تا یک به 1500 است و خانم‌هایی که در این محدوده قرار دارند به‌منظور گرفتن آزمایش دیگر که کاملاً تشخیصی و تکمیلی است و برای بررسی DNA از مایع آمنیوتیک یا پرزهای جنین، نمونه‌برداری می‌شود ارجاع داده می‌شوند.

وی تصریح کرد: نکته اینجاست که وقتی ریسک یک به 250 را در نظر می‌گیریم باید توجه داشته باشیم به دلیل تهاجمی بودن پروسه آمنیوسنتز، یک درصد احتمال سقط جنین وجود دارد یا حتی برای نمونه‌گیری از پرزهای جفت این خطر به 3 درصد افزایش می‌یابد! در حالی که در ریسک غربالگری یک به 250 احتمال خطر وجود داشته اما خطر "آمنیوسنتز" یک به 100 است و همین طور که میبینید احتمال خطر بالاتر می‌رود.

دکتر مشهدی یادآور شد: به دلیل افزایش سن ازدواج در کشور و تعداد خانم‌هایی که در سن 35 به بالا بارداری اول را تجربه می‌کنند،  زیاد است، بارداری‌ها در سن بالا افزایش یافته بنابراین باید احتمال آسیب یک درصد در آمنیوسنتز و 3 درصدی در نمونه‌گیری از پرزهای جفتی را در نظر گرفت.

در حال حاضر فصل سوم "انارستان" روزهای زوج از شبکه افق در حال پخش است؛ این برنامه در حوزه سلامت مسائل را از منظر طب سنتی به بحث و گفت‌وگو می‌نشیند.

لزوم برخورد جدی قضایی با پزشکان و مباشرانی که اقدام به "سقط جنین" غیرقانونی می‌کنند"سقط جنین" هیچ تفاوتی با "قتل نفس" ندارد/ لزوم پرداخت "دیه کامل انسان" برای هر سقطفیلم/ عمل وحشیانه "سقط جنین" این‌گونه انجام می‌شود!فیلم/ هشدار صریح مقام معظم رهبری درباره "سقط جنین"آمار "سقط جنین" معادل حدود یک‎‌سوم تولدهای کل کشور است! + جدولقوانین فعلی "سقط جنین" منجر به صدور مجوزهای بی‌مورد سقط شده/ لزوم بازنگری مسئله "عسر‌و‌حرج مادر" توسط مراجع عظام تقلیداگر کسی مرتکب "سقط جنین" شود از نظر قرآن "قاتل" است/ "ترس‌های واهی" علت ارتکاب بسیاری از سقط‌‌ها

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای  پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سقط جنین طب سنتی سقط جنین طب سنتی نمونه گیری غربالگری اول غربالگری دوم انجام می شود سقط جنین یک به 250 خانم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۴۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب های بی خوابی و شب بیداری

وقتی تا دیروقت بیدار می‌مانید، به مغز، قلب، روده‌ها، کلیه‌ها و کبدتان آسیب می‌رسانید. طبق توصیه بنیاد ملی خواب آمریکا، مدت زمان خواب ایده آل برای بزرگسالان ۷ تا ۹ ساعت است. کم‌خوابی می‌تواند به عملکردهای داخلی و حتی اندام‌های بدن آسیب برساند و منجر به ایجاد انواع بیماری‌ها شود:

۱. مشکلات مغزی

براساس مطالعات، بیدار ماندن طولانی، سلول‌های مغز را از بین می‌برد. خواب کافی برای بهبود عملکرد یادآوری و حافظه بسیار مهم است. کم‌خوابی و بی‌خوابی در طول شب، ریسک ابتلا به زوال حافظه و آلزایمر را افزایش می‌دهد.

۲. افزایش فشار خون

افرادی که شب‌ها تا دیروقت بیدار می‌مانند یا کمتر از ۵ تا ۶ ساعت می‌خوابند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند. کمبود خواب، اثرات استرس را بر بدن تشدید می‌کند که این شرایط با افزایش فشار خون، ضربان قلب بالا و التهاب همراه است.

۳. چاقی

کم‌خوابی باعث ایجاد عدم تعادل هورمونی در بدن و در نهایت باعث پرخوری و افزایش وزن می‌شود.

۴. دیابت

کمبود خواب، عملکرد بدن برای پردازش گلوکز و میزان انسولین تولیدشده توسط بدن را مختل می‌کند. از همین رو، کم‌خوابی و بی‌خوابی یک ریسک‌فاکتور مهم در ایجاد دیابت نوع ۲ به شمار می‌آید.

۵. سرطان

بر اساس مطالعات، نداشتن خواب کافی شبانه، خطر رشد سلول‌های سرطانی را افزایش می‌دهد. هم‌چنین خواب ناکافی با افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات مرتبط است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • یک درصد آسیب های اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • یک درصد آسیب‌های اجتماعی رفتار‌های «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • یک درصد آسیبهای اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • تسهیل در روند اجرای آزادراه شهید شوشتری ظرف ۱۰ روز آینده
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟
  • برگزاری همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری